Bella Tablepodfinder.fi
Bella Table on podcast ruuasta ja syömisen ilosta. Kia ja Petra keskustelevat viikottain ruokatrendeistä, parhaista rafla-annoksista, herkistyvät ruokamuistojen äärellä ja paljastavat parhaat niksit, keittiöonnistumiset sekä -epäonnistumiset. Bella Table on podcastin lisäksi monikanavainen ruokayhteisö joka ei ole pelkästään foodieille vaan kaikille ruuasta kiinnostuneille.

Kaikki jaksot

161. Juhlakauden valmisteluja
4. Joulukuuta 2023
Nyt valmistaudutaan loppuvuoden juhlapyhiin! Inventoidaan keittiökaapit ja teroitetaan veitset ennen vuoden isointa kokkailujuhlaa. Fiilistellään itsenäisyyspäivän sormisyötäviä, vinkataan takuuvarmat lahjaidikset kotikokeille ja jaetaan koristeluvinkkejä kynttilöistä kuohuviinilaseihin. Jutellaan meidän keittiöiden tärkeimmistä välineistä, niiden ominaisuuksista ja huoltamisesta. Luvassa myös katsaukset parhaisiin glögeihin, joulutoreihin, gluteenittomiin naposteltaviin ja perheystävällisiin pataruokiin. Jakso on tehty kaupallisessa yhteistyössä vupsikumppanimme Fiskarsin kanssa.
160. Kuulumisia ja cocktaileja
27. Marraskuuta 2023
Karaokea, pantrypastaa ja sadan euron katkarapuannos Pitkästä aikaa kunnon höpöttelyjakso, eli kuulumisia ja kaikkea parasta viime viikoilta: ihania brunssiherkkuja, inspiroivia rafla-annoksia ja meidän aurinkolomien parhaat (ja pahimmat) ruokahetket. Jutellaan hanhenjalkasimpukoista, luumukaramellista, kuratoiduista snäkkimenusta ja täydellisestä graavisiikahapankorpusta. Puhutaan myös Panchon viime aikojen kokkailuhetkistä, oudoista WhatsApp-ryhmistä, kaikista ihanista cocktaileista – ja yllättävän paljon karaokesta. Jakso sisältöä mainoksen Sunsweetille.
159. Pikkujoulut
20. Marraskuuta 2023
Bellan pikkujouluspesiaali 2023! Luvassa koko kattaus loppuvuoden juhliin: ihanimmat herkut, parhaat ohjelmanumerot ja kivat koristelu- ja pleittausvinkit. Jaksossa kokkaillaan kaikkea söpöä ja toimivaa napostelupöytiin ja ideoidaan iso kasa erilaisia drinkkejä. Puhutaan crispy duck -letuista, hapanjuuri-crackereista, endiiviveneistä, meidän lempparilikööristä, piparkakkubrowniesta ja jätskijälkkäreistä. Jutellaan myös arjen pikafonduesta, friendmas-konseptista, parhaista secret santa -tipseistä ja loppuvuoden ihanimmista sarja- ja leffavinkkeistä. Lopussa saadaan mikkien ääreen myös yllätysvieras.
158. Bakerika
13. Marraskuuta 2023
Vintagekakkuja, simpukkamacaronseja ja toteutuneita kahvilaunelmia Vieraana leipomo- ja catering-yrittäjä, suositun Bakerika’s-kahvilan perustaja Erika Poussa! Luvassa Erikan inspiroiva yrittäjätarina, parhaat catering-kommellukset ja iso kasa oppeja niin elämään kuin leivontaankin. Jutellaan leivostekniikoista, ruokatrendeistä, parhaista leivontavälineistä ja unelmien keksi- ja kakkutaikinoista (myös vegaanisena). Modernisoidaan joulukauden leivokset ja kuullaan, mistä Erika kerää inspiraationsa. Puhutaan myös omien vahvuuksien löytämisestä, epävarmuuksista, luovuudesta – sekä tietty hääkakuista, täydellisistä macaron-leivoksista ja snäkkiplättereistä, jotka hurmaa jokaisen juhlavieraan. Jakso sisältöä mainoksen vuosikumppanillemme Wilfalle.
157. Isänpäivämenut
6. Marraskuuta 2023
Makumatkoja, muroja ja Michelin-tähden arvoinen kasvisruoka Ideoidaan isänpäivämenuja, jotka toimii täydellisesti myös syksyn muissa illanvietoissa. Viedään isät ruokamatkalle ympäri maailmaa, katetaan uusia lemppareita brunssipöytään ja jaetaan yksi voittamaton (ja edullinen) lahjaidis. Luvassa mm. Petran sipsimunakas, Kian uusi hedelmärakkaus ja vegeannos, jonka äärellä vuodatetaan kyyneliä. Jaksossa paljastetaan myös meidän isien mestaruusmeriitit ja puhutaan viime viikon kokkailuista: täydellisestä appelsiinirisotosta, rapeasta peltipizzasta ja soosista, joka tekee kaikesta parempaa.
156. Puuroa ja pehmoilua
30. Lokakuuta 2023
Kinuskia, misosipuleita ja unelmien puuro-station Jaksossa fiilistellään kaikkea, mikä on hyväksi mielelle ja keholle. Puhutaan kuitupitoisesta aamupalasta, kuumasta kurkumajuomasta ja itse tehdystä taatelikinuskista. Tehdään syväsukellus parhaisiin puuroannoksiin ja paljastetaan meidän lempihiutaleet sekä suosikkipäälliset. Petra jakaa pro tipsit unelmien uunipuuroon ja Kia kertoo vinkin, jolla arkisiinkin puuroannoksiin saa vaihtelua. Puhutaan myös tulevaisuuden ruokaretriittihaaveista, Frankin frittikanasta, täydellisestä mac n cheesestä ja bechamel-kastikkeesta. Jaetaan ohjeet ainakin Markun vaahterasiirappimajoon, Kian mummin helppoon kanaliemeen sekä kätevään pikahummukseen. Listataan myös kaikkea, jota himoitaan just nyt.
155. Pasta lovers club vol.2
23. Lokakuuta 2023
Kaikki, mitä halusitte tietää pastasta (ja vähän enemmän). Jaksossa puhutaan meidän lempiruoasta ja vastaillaan teidän kyssäreihin. Kerrotaan, miten valita oikea pastamuoto eri kastikkeille, täydellistetään klassikkoreseptejä, luetellaan ei-niin-perinteisiä pastoja ja mietitään miten turhasta pastamorkkiksesta pääsee eroon. Jaetaan meidän parhaat opit itse tehtyyn pastaan, eri muotoihin, pastan värjäämiseen, pastakoneen huoltoon ja kotitekoisiin taikinoihin, jotka onnistuu ilman konetta. Vinkataan myös meidän luottopastat, joihin turvaudutaan kaupan hyllyllä sekä resepti gluteenittomaan pastataikinaan. Jakso sisältää mainoksen Rummo-pastoille.
154. Q&A & syksyn romantisointia
16. Lokakuuta 2023
Halloweenherkkuja, rakkausjuttuja ja kynttiläaamiaisia Kuulijakyssäri pt. 2 -jaksossa kerrotaan meidän vinkit syksyn fiilistelyyn, parisuhteen vaalimiseen, hyvien reissuraflojen bongaamiseen ja täydellisiin treffiruokiin. Jutellaan onnistuneesta omena crumblesta, unelmien italiamenusta ja ystävien välisestä kateudesta. Tehdään myös syväsukellus hapon merkitykseen kokkailussa, ideoidaan halloween-tarjottavia ja haaveillaan seuraavasta ruokareissukohteesta.
153. Ruokaystävyys
9. Lokakuuta 2023
Ruokaystäviä, pumpkin spicea ja unelmien brunssi Jaksossa päästetään bellayhteisö ääneen kun kuullaan ääniviestejä ruokakaverihaun kautta ystävystyneiltä - heidän raflatreffeistä, matalan kynnyksen ruokakerhoista ja yhteisistä ulkomaanreissuista. Jutellaan ruoan yhdistävästä voimasta, teemaillallisista ja cookbook clubeista. Puhutaan unelmien brunssiannoksista, ihanista sormisyötävistä, hyvän jogurttiannoksen kaavasta, täydellisestä granolasta ja pumpkin spice -mausteista. Fiilistellään myös maitohyllyn uutuuksia ja Markun nachoplatteriä. Jakso tehty kaupallisessa yhteistyössä vuosikumppanimme Valion kanssa. Kuva: Teemu Heljo.
152. Syksyn patoja ja satoja
2. Lokakuuta 2023
Kurpitsakuningas, syksyn söpöin alkupala & Bellan tv-debyytti Uudessa podijaksossa fiilistellään parhaita pataruokia, maalaismarkkinoiden herkkuja, maailmanmestari-sinappia ja baileys-cappuccinoa. Puhutaan maillard-reaktiosta, makujen kerrostamisesta ja hyvän valurautapadan monikäyttöisyydestä. Ideoidaan myös kasa vähän erilaisia syysruokia, joissa maistuu meidän lempparit: kikherneet, kimchi ja simpukat. Ja jutellaan keholle hyvää tekevistä välipaloista, kynttiläaamiaisista, viime viikon täydellisestä hävikkiä torjuvasta ruoasta ja ihanasta airfryer-munakoisosta. Jakso sisältää mainoksen Sunsweetille.
151. Kahvi ft. Kaisa Kokkonen
25. Syyskuuta 2023
Syväsukellus hyvään kahviin palkitun ammattibaristan, kahvi-guru Kaisa Kokkosen kanssa. Perehdytään suodatinkahvin täydellistämiseen ja jutellaan kahvilaatujen eroista, itse jauhetuista kahvipavuista ja hyvän keittimen ominaisuuksista. Kuullaan, mihin kauppojen kahvihyllyllä ja kahvipakettien etiketeissä kannattaa kiinnittää huomiota ja miten kahvi säilytetään. Opitaan makujen muodostumisesta, kahvihävikin hyödyntämisestä, kahvi cuppingista ja hyvistä kofeiinittomista vaihtoehdoista. Paljastetaan samalla meidän aamukahvirutiinit ja jutellaan vähän myös viikonlopun täydellisestä aamiaishetkestä. Jakso on tehty kaupallisessa yhteistyössä vuosikumppanimme Wilfan kanssa.
150. Lohturuokaa
19. Syyskuuta 2023
Itkua, discoterapiaa ja unelmakuohkeaa vispipuuroa Jaksossa puhutaan alkusyksyn mielenmaisemasta, Kian lapsettomuushoitojen kuulumisista ja Petran harrastushaaveista. Luvassa laulua, matchavispilöintiä, ruokaleikkejä ja makutesti. Kerrotaan, mitä himoitaan, kun ollaan kipeinä, fiilistellään parhaita lohturuokia ja sesongin ykkösiä: kurpitsaa, sieniä ja omppuja. Jutellaan myös ihanimmasta matchalattesta, aamiaiskakuista, pannareista, reseptisalaisuuksista, mummolamuistoista, Kian uudesta girl crushista ja herkkuhyllyn uusista tulokkaista.
149. Italiassa
4. Syyskuuta 2023
Kaikki unelmien kokkailureissusta Italian ruokalaakson sydämeen. Jaksossa matkataan Parman tomaattipelloille, puhutaan laadukkaan säilyketomaatin anatomiasta, tomaatin historiasta ja täydellisestä kokkailuhetkestä. Seikkaillaan Parman ja Bolognan rafloissa, aperitivoilla, ruoka- ja herkkukaupoissa. Jutellaan italialaisten ruokarytmistä, oliiviöljystä, ihanista pastoista ja jälkiruokakokemuksesta, joka vei meidän molempien sydämen. Sukelletaan Pohjois-Italian ylpeydenaiheisiin — sen raaka-aineisiin ja klassikkoannoksiin. Puhutaan myös italialaisista karkeista, parhaista ruokatuliaisista, pienen vauvan kanssa matkustamisesta ja kerrotaan, mitä ostettiin ensimmäisenä kadonneiden matkatavaroiden tilalle. Jakso on tehty kaupallisessa yhteistyössä vuosikumppanimme Muttin kanssa.
148. Q&A
28. Elokuuta 2023
Kaikesta – rehellisesti. Tässä jaksossa vastataan teidän kiperiin kysymyksiin. Paljastetaan meidän loppuelämän juustovalinnat, tän hetken haavehankinnat ja vinkit unelmien linssikeittoon sekä nirson lapsen kanssa ruokailuun. Kerrotaan ajatuksia reseptikirjan kirjoittamisesta, detox-kuureista, ahdistuksen helpottamisesta, alkoholista ja Suomen raflaskenestä. Puhutaan myös erityisruokavalioista, empatiasta, täydellisistä puuronpäällisistä, astianpesukoneen täytöstä, unelmien vaatekaapista, sauvakävelystä ja ekoista harmaista hiuksista.
147. Soosilovee
21. Elokuuta 2023
Parhaat soosit, viikon ruokakuulumiset ja mummin snapsiylläri. Jaksossa puhutaan meidän lempikastikkeiden kulmakivistä, parhaista valmissooseista ja jääkaappien luottopurkeista ja -purnukoista. Kerrataan klassikkokastikkeiden kaavat, inspiroidutaan nopeista ja helpoista arkiruoista ja maistellaan neljää Kian tekemää ihanaa soosia. Jutellaan myös viime aikojen rehellisistä kuulumisista, mokailusta, vaikeista keskusteluista, rapeista patongeista, yhdessä syömisestä ja naapurin kriikunoista. Aikaleimat: 00:00 kuulumiset / 25:00 aiheen pariin.
146. Ratkaisuja arkeen
14. Elokuuta 2023
Nyt ratkotaan arjen ruokahaasteita! Jaksossa jaetaan vertaistukea, paljastetaan meidän arjen suurimmat kompastuskivet ja kuullaan seuraajien vinkkejä arkirumbaan ja suunnitelmallisuuden lisäämiseen. Puhutaan jääkaapin järjestelystä, hävikkiruoan hyödyntämisestä ja pohjaanpalaneista ruoista. Esitellään ainakin kolme tapaa kerätä hyvää arkiruoka-arkistoa ja listataan monta kikkaa, jotka pelastavat kiireessä. Paljastetaan myös meidän TOP5 kotiruokahimotukset just nyt. Alussa vaihdetaan viikonloppukuulumiset, tehdään tuplamakutesti ja rankataan parhaat festariruoat. Jakson aikaleimat: 00:00 Kuulumiset ja Flow-ruoat / 25:00 Aiheen pariin.
145. Sesongin sienet, marjat & veget
7. Elokuuta 2023
Nyt hullaannutaan sesongista ja sen parhaista raaka-aineista ja ideoidaan kauden ihanimmat pastat, piirakat, salaatit ja hillot. Jaksossa sienestetään, marjastetaan ja juostaan puutarhoissa. Vastaillaan teidän täsmäkysymyksiin ja jaetaan iso kasa uusia tapoja hyödyntää sesonkiherkkuja. Kääritään kotimetsien maut dumplingseihin, paljastetaan täydellisen sienirisoton salat ja kokkaillaan kaikkea ihanaa kesäkurpitsasta. Jutellaan myös sieniliemestä, unikkohunajasta, värjätystä popcornista ja luomusitruunojen säilytyksestä.
144. Kesäloman parhaat
31. Heinäkuuta 2023
Bellat is back! Ja sen kunniaksi tarjolla tunti kaikkea ihanaa kesälomalta. Jaetaan loman onnistuneimmat (ja epäonnistuneimmat 💥) ruokahetket ja jutellaan tietenkin myös uunituoreesta pikkubellosta. Puhutaan pientuottajista, itse tehdystä mozzarellasta, tomaattilumesta, grillatusta kaalista ja mökillä pidetystä pastatyöpajasta. Jaetaan vinkit kotitekoisten pitsojen täydellistämiseen ja manifestoidaan oma fine dining -kokkailuseura. Kerrotaan myös loman paras silli-moment, vinkataan täydellinen tapa ulkoistaa juhlaviikonlopun kokkailuja ja annetaan sarjavinkki rennoille kesäkokeille.
143. Kesäruokaa ft. Ina Niiniketo
26. Kesäkuuta 2023
Nyt nostetaan kesäkokkailut seuraavalle tasolle kun Kian seuraksi podimikkien äärelle istahtaa taas yksi meidän ruokaidoleista: kokki, kirjailija, ravintoloitsija ja podikollega Ina Niiniketo. Ina kertoo omasta kokkausfilosofiasta ja jakaa uratarinansa Tukholman huippurafloista ruokakirjailijaksi ja kaupungin kuumimman raflan yrittäjäksi. Puhutaan kesäaamiaisista, piknikeistä, perunasta (tietty), maustamisesta, ”pleittaamisesta”, täydellisen kesämenun aineksista ja vähän myös ruotsalaisten kesänvietosta. Ina jakaa myös parhaat kesävinkit Tukholmaan, oman kesäbravuurinsa reseptin sekä kikan helppoon britakakkuun.
142. Mökillä, veneellä, teltassa
19. Kesäkuuta 2023
Nyt jaetaan kesäruokainspistä erilaisiin kokkausolosuhteisiin mökille, veneelle ja retkille! Eli tehdään ruokaa ilman uunia, kylmäsäilytystä, juoksevaa vettä tai koko keittiövälineistöä. Paljastetaan jaksossa meidän luottovinkit tiskimäärän minimointiin ja kylmätilan maksimointiin. Kuullaan teidän vene- ja retkiruokasuosikkeja ja ideoidaan uusia versioita parhaisiin nyyttiruokiin ja ilman uunia syntyviin jälkkäreihin. Esitellään ihanimman eväspussin sisältö ja jaetaan vinkit perussalaatin päivittämiseen. Jutellaan myös Michelin-juhlallisuuksista, kesän jätskiuutuuksista ja täydellisen BLT-leivän kaavasta. Ja paljastetaan reseptit muun muassa Petran kookospalleroihin sekä Kian blogiaikojen himosalaattiin.
141. Juhannus ft. Tara
12. Kesäkuuta 2023
Vuoden 2023 juhannusjaksossa ollaan monen lempiasian äärellä kun saadaan pitkästä aikaa vieraaksi meidän ikuinen inspiraation lähde, ihanin Tara Junker. Jutellaan juhannussuunnitelmista, saaristojuhannuksen perinteistä ja etukäteen tehtävistä juhlavalmisteluista. Tara jakaa oman juhannusmenunsa ja monta ideaa parhaisiin drinkkehin, ihaniin mökkisnäkkeihin ja rentoon noutopöytään. Esitellään jaksossa keskikesän maukkaimmat perunasalaatit ja sillireseptit, ja paljastetaan paras dagen efter aamupala. Kerrotaan vinkit kesäklassikoiden vegaaniversioihin ja ideoidaan kesän parhaat mökkituliaiset. Puhutaan myös itse kasvatetuista kikherneistä, marengin värjäämisestä ja hyvän kauppalistan anatomiasta. Ja jaetaan sarjavinkki niille, joilla juhannustunnelma on vielä hakusessa.
140. Bella Table 3-vee!
5. Kesäkuuta 2023
Bella Table 3-vee! Synttäriviikon juhlajaksossa kippistellään meidän ihanan ruokayhteisön tähänastiselle matkalle. Kuullaan ääniviestejä seuraajilta, paljastetaan podin yllättävin kuulija ja jaetaan Bella-matkan tunteikkaimmat hetket, tärkeimmät reseptit ja isoimmat opit. Jutellaan myös jännittävistä kesäkuulumisista, Petran push presentistä ja täydellisen kesä bucket listin koostamisesta. Kia jakaa oman kesäraflalistansa ja Petra kaksi instasuositusta ja sesonkireseptiä. Puhutaan myös itsetehdystä kimchistä, hyvän kehosuhteen tavoittelusta ja tietenkin viime aikojen arkiruokalöydöistä.
139. Kesämummolat
29. Toukokuuta 2023
Tänään matkataan ihanimpiin kesämummoloihin! Esitellään jaksossa meidän mummoturneen päätähdet ja reissataan ympäri Suomea upeiden nostalgiareseptien luo. Puhutaan Pepin omenapitkosta, Leilan lapskoussista, ja muista ihanista perinneherkuista: lusikkaleivistä, savukalasta ja elämämme parhaasta kurkkusalaatista. Fiilistellään mummoloiden kotoisaa tunnelmaa, pohditaan pitkän parisuhteen salaisuuksia ja jaetaan omat rakkaimmat ruokamuistot isovanhempien kanssa. Inspiroidutaan raparperista, listataan mökkijääkaapin kulmakivet ja paljastetaan vinkit täydelliseen pannukakkuun sekä unelmarapeisiin räiskäleisiin. Puhutaan myös Petran mama-showereista ja viilin salaisesta ainesosasta. Jakso on tehty kaupallisessa yhteistyössä vuosikumppanimme Valion kanssa.
138. Ihana Kreikka
22. Toukokuuta 2023
Nyt lähdetään Kreikkaan, täydellisen kesäruoan ja freesien makujen luvattuun maahan! Tässä jaksossa inspiroidutaan kreikkalaisen keittiön kulmakivistä, klassikkoresepteistä ja ihanimmista makuyhdistelmistä. Jaetaan kesäpöytien parhaat dipit ja marinadit ja jutellaan raikkaista salaateista, unelmien mezeistä ja kaikesta grillattavasta. Ideoidaan kesän paras mökkituliainen ja ihanin jätskiannos. Jaetaan vinkit, joilla onnistua täydellisessä tzatzikissa, halloumin paistamisessa ja rapeissa filojälkkäreissä. Puhutaan myös unelmien mökkipantrystä, mökkipizzasta, taaperon kanssa herkuttelusta ja Tepon tv-ensiesiintymisestä. Ps. Loppuun saakka kuunnelleille luvassa ylläri! Jakso sisältää mainoksen Sunsweetille.
137. Kesäjuhlien Q&A
15. Toukokuuta 2023
Nyt järjestetään täydelliset juhlat! Tämän viikon jaksossa vastataan teidän kiperiin kysymyksiin liittyen menusuunnitteluun, kattaukseen, koristeluun ja kaikenlaiseen juhlajärkkäilyyn. Miten luodaan toimiva noutopöytä? Mitä tehdä jos kylmätila loppuu kesken? Miten huomioida erityisruokavaliot? Mistä syntyy näyttävä kattaus ja kauniit koristeet? Jutellaan ihanimmista sormisyötävistä, etukäteen tehtävistä lisukkeista ja budjettiystävällisistä jälkkäreistä. Jaetaan meidän parhaat misailuvinkit ja ideoidaan tarjottavia niin valmistujaisiin, puutarhajuhliin, mökkiolosuhteisiin kuin illanistujaisiinkin. Puhutaan myös juhlapöytien punaisesta langasta ja siitä, kuinka paljon tarjottavaa on tarpeeksi. Jakso sisältää mainoksen Rajamäen etikoille.
136. Juhlakevät
8. Toukokuuta 2023
Tänään on luvassa kevätjuhlia, kuulumisia ja hallirakkautta. Jaetaan viime aikojen inspiroivimmat ympäri maailmaa ja suunnitellaan ihania tarjottavia kevätpöytiin. Jutellaan äitienpäivästä ja lapsettomien lauantaista. Kia kertoo hotelliaamiaiselta kotikeittiöön poimittavat idikset ja Petra paljastaa, mitä (outoa, muttei yllättävää) toivoo äitienpäiväpöytään. Kerrotaan myös mikä on tämän kesän kuumin it girl -juttu ja fiilistellään vuoden odotetuinta avausta. Jaksossa jaetaan pro-vinkit kampasimpukan ja kalan paistamiseen, täydelliseen cevicheen ja kerrataan täydellisen uppomunan askeleet. Paljastetaan myös lemppari staycation-hotelli ja kiva menovinkki keittiöpuutarhureille. Jakso sisältää mainoksen Hakaniemen kauppahallille.
135. Kian Etelä-Ranska
1. Toukokuuta 2023
Kaikki kahden viikon soolomatkasta Etelä-Ranskaan! Ollaan vihdoin saatu Kia takaisin koti-Suomeen ja kuullaan nyt reissun kohokohdat, yllättävimmät käänteet ja tietenkin kaikki ihanimmat kokkailut. Millaista oli reissata yksin? Miltä Kian ”arki” näytti ja mitkä olivat suurimmat oivallukset kotiintuomisiksi? Mistä löytyi parhaat markkinat ja millainen on täydellinen boulangerie? Mikä Ranskan ravintoloissa yllätti? Kuullaan otteita Kian päiväkirjasta ja jutellaan itsestä hemmottelusta, turhien häpeilyjen poistamisesta ja siitä miten olla enemmän autenttinen itselleen ja muille. Fillistellään alussa myös Petran ihanaa Köpiksen reissua ja jaetaan TOP5 bella-kuratoitua raflavinkkiä kaupunkiin.
134. Vappuherkut
24. Huhtikuuta 2023
Vuoden 2023 vappujakso on täynnä uusia ideoita sekä vappupöytiin panostajille että matalan kynnyksen juhlijoille. Puhutaan vappumenun punaisesta langasta ja perinteiden uudistamisesta, toimivista piknik-eväistä, valmissiman tuunauksesta ja freeseistä grillilisukkeista. Kippistellään parhailla kuplivilla, kerrataan tärkeimmät munkkivinkit ja paljastetaan onnistuneen mocktailin salaisuus. Muistellaan myös viime vuoden hapanjuurisima-episodia ja ideoidaan tietty kasa erilaisia pasta- ja perunasalaatteja. 🥔 ❤️ Jakso sisältää mainoksen vuosikumppanillemme Viinitielle.
133. Sara Parikka – perhearkea ja rentoa syömistä
17. Huhtikuuta 2023
Allora bellat ja bellot, toiveisiinne on vastattu! Podiin saadaan vihdoin paljon pyydetty vieras, kun näyttelijä ja vaikuttaja Sara Parikka istahtaa mikkien ääreen Petran kanssa. Jaksossa puhutaan vanhemmuudesta, arkiruokarutiineista ja Saran lempeästä ruokafilosofiasta. Mitkä ovat Saran arjen luottoreseptit? Miten luodaan onnistunut ravintolakokemus koko perheelle? Mitä lasten herkuttelusta pitäisi ajatella, ja mitä jos ruoka ei aina maistu? Jutellaan kaapintyhjennysviikosta, lastenkutsujen luottoherkuista ja suvun ruokaperinteiden jatkamisesta. Alussa kuullaan ääniviestillä myös Kian kuulumiset suoraan Ranskan auringon alta.
132. Q&A
10. Huhtikuuta 2023
Luvassa pitkästä aikaa Q&A eli vastauksia teidän kiperiin kysymyksiin. Jaetaan jaksossa pääsiäisen parhaat ruokalöydöt ja kerrotaan ainakin: miten palauttaa innostus ruoanlaittoon, mistä löytää hyvät valmispitsapohjat, mitkä on parhaat arkipöperöt ja open sandwich -täytteet, mihin ulkosuomalainen kannattaa viedä syömään ja miten majoneesin teossa onnistuu. Puhutaan myös sahramiaiolista, parhaista ruokamatkakohteista, liha- ja maitotuotteiden syömisestä, marinoiduista silakkapihveistä ja reseptikehittelystä. Petra jakaa raskauskuulumiset ja Kia kertoo, mikä tulevassa soolomatkassa jännittää, kauhistuttaa ja innostuttaa eniten. Jakson aikaleimat: 00:00 pääsiäiskuulumiset / 18:30 Q&A
131. Kim Mikkola – Malmilta Michelin-kokiksi
3. Huhtikuuta 2023
Luvassa on kaikkien aikojen kurkistus ravintoloiden kulissien taakse ja Michelin-tähtien maailmaan, kun saadaan vieraaksi uskomaton kokki ja ravintoloitsija Kim Mikkola. Puhutaan luovuudesta ja unelmista, ravintolaskenen lainalaisuuksista ja Michelin-tarkastajien kestitsemisestä. Miten Kim päätyi suoraan ammattikoulusta huippurafloihin Suomeen ja sitten maailmalle? Millaista on Noman testikeittössä, mitä mieltä herra on meidän lempparista Köpiksestä ja miksi maankuulu Inari sulki ovensa? Mitä Suomen raflaskenestä vielä puuttuu? Mitkä visiot ovat ajaneet Kimin ruokabisneksiä, ja mitä hän aikoo seuraavaksi? Lopun rapid firessä Kim paljastaa parhaan keittiölaitteen, jääkaappinsa sisällön sekä hämmentävän keittiöbravuurin, ja kuullaan ainakin avainsanat Gordon Ramsey, maksalaatikko ja mätitahna.
130. Pääsiäismenut
27. Maaliskuuta 2023
Ainakin 30 ideaa pääsiäispöytään! Uusimmassa podijaksossa esitellään ihanat pääsiäismenut, joista löytyy jokaiselle jotakin. Tarjolla on pikareseptejä, etukäteen valmistettavia, mökkiolosuhteissa tehtäviä ja kunnon kokkailuflowta tarjoavia annoksia. Puhutaan pääsiäispöytiin sopivista viineistä, simpukoiden friteeraamisesta ja matcha-kääretortusta ja kerrotaan miten syntyy pääsiäisannokset kruunaava confattu keltuainen. Kerrataan myös askeleet stressittömään juhlanjärjestämiseen. Fiilistellään alussa Tepon synttärijuhlia ja paljastetaan niin savoiardi-keksien salainen paistokikka kuin täydellinen herkku juhlien jälkeiseen päivään. Jakso sisältää mainoksen vuosikumppanillemme Viinitielle.
129. Ihanat aamiaiset
20. Maaliskuuta 2023
Luvassa iso kasa aamiaisinspiraatiota! Tässä jaksossa listataan täydellisen aamiaisen elementit ja inspiroidutaan kahviloiden yksinkertaisen kauniista annoksista. Hello hapanjuuritoastit, erilaiset munakasherkut, täydelliset jogurtti- ja hedelmälautaset sekä unelmien köyhät ritarit, vohvelit ja vispipuurot. Jutellaan kotitekoisen granolan pikaversiosta, Köpiksen trendikkäimmistä aamiaisherkuista ja siitä, miksi joskus brunssipöydissä vähemmän on enemmän. Alussa jaetaan myös Panchon synttäreiden liikuttavimmat hetket ja parhaat opit tämän vuoden kakkutalkoista. Jakso sisältää mainoksen Sunsweetille.
128. Juhlia ja keväthimoja
13. Maaliskuuta 2023
Nyt inspiroidutaan kevään mauista ja yhteisistä hetkistä hyvän ruoan ympärillä. Jutellaan tulevista kevätjuhlista ja ideoidaan tarjottavat sekä Panchon että Tepon synttärijuhliin. Jaetaan kasa vinkkejä kevään raikkaimpiin salaatteihin ja kasvisherkkuihin. Puhutaan myös nostalgisesta kukkakaaligratiinista, ihanasta salviavoista ja täydellisistä retkieväistä. Lopussa kuullaan Tepon pullakorneri eli rakkaustarina leivontaan hurahtamisesta ja täydellisten pullaniksien löytämisestä. Jakson aikaleimat: 00:00 kuulumiset ja viikon parhaat / 13:30 Kitchen Club menu ja muut kevätherkut / 53:15 Tepon pullakorneri
127. Elämän ilot, surut & uudet ruokajutut
7. Maaliskuuta 2023
Podijaksossa tarjolla elämän iloja, suruja ja ajankohtaisia ruokajuttuja. Keskustellaan armollisuudesta, elämänopeista ja selviytymiskeinoista elämän yllättäviin käänteisiin ja kriisihetkiin. Puhutaan tietenkin myös kevään ruokahimotuksista ja ajankohtaisuuksista: viikonloppuaamiaisista, juhlakakkujen koristelusta ja ravintolakentän kiinnostavimmista tulokkaista. Jakson avainsanat: Hot sauce, yllättävä jädeuutuus, kotimaiset viikunat, panchon synttärikakku, minikananmunat, lapsettomuuskriisi & raskaus Aikaleimat: 00:00 kuulumiset / 29:30 ruokakuulumiset
126. Keittoa, karkkia ja kuulumisia
20. Helmikuuta 2023
Hiihtolomaviikon erikoisjaksossa jutellaan keitosta, karkista ja kuulumisista. Fiilistellään viime viikon yhteisiä kokkailuhetkiä ystävien kanssa ja täydellisen rapeita krutonkeja. Kia jakaa kivan päiväretkikohteen, herkullisen keittolöydön ja ratkaisun inspiksen puutteeseen. Petra on innoissaan parmesaanista ja täydellisestä ”semlasta”. Puhutaan myös soppahimoista ja hyvän keiton anatomiasta, ja paljastetaan miten tehdään täydellinen grilled cheese -leipä. Tarjolla myös pari retkiruokavinkkiä sekä nuotiolle että trangiallle.
125. Treffiruokaa
13. Helmikuuta 2023
Ystävänpäivän spesiaalijakso on omistettu rakkaudenosoituksista parhaimmalle, eli itse tehdylle ruoalle. Jaetaan meidän omat unelmien rakkausmenut ja iso kasa muita treffiruokaidiksiä joko rakkaan, ystävän tai ihan itsensä kanssa nautittavaksi. Ääneen pääsevät vihdoin myös Bellot Markku ja Teppo itse suunnittelemiensa menujen kanssa. Jaksossa listataan parhaat yhdessä tehtävät näpertelyruoat ja jaetaan oikotiet kotitekoisiin dumplingseihin (myös gluteenittomana!) ja ilman pastakonetta syntyviin pastoihin. Käydään läpi myös sesongin parhaat raaka-aineet ja niistä syntyvät herkut, treffitunnelmiin sopivat jälkkärit ja simpukkaruokien do’s ja dont’s. Viikon kuulijakysymyksessä pohditaan miten voi madaltaa kynnystä ravintoloissa käymiseen, yksin tai yhdessä. Jakson aikaleimat: 00.00 Kuulumiset ja viikon parhaat / 19.45 aiheen pariin / 01:07:00 kuulijakysymys.
124. Viinikoulu ft. Heidi Mäkinen
6. Helmikuuta 2023
Bella Tablen Viinikoulu pt.1 eli kaikki, ja vähän enemmän viinistä! Päästään vihdoin oppimaan lisää paljon toivotusta aiheesta, kun saamme vieraaksi upean viinibellamme, Heidi Mäkisen. Podijaksossa syvennytään viinin ihmeelliseen maailmaan ja siitä nauttimiseen. Jaksossa harjoitellaan ruoka- ja viiniparituksia ja käydään pikaoppitunnit viinin viljelystä, säilytyksestä, tarjoilusta ja maistelusta. Kerrotaan, miten toimia kun tarjoilija maistattaa viiniä ja käydään läpi perustermit kuten korkkivika, tanniinit, sulfiitit, natuviinit ja dekantointi. Paljastetaan onnistuneen viinitilavierailun salat, alan trendit, uusi tulokas rieslingin rinnalle ja viini, jota Ranskassa juodaan tällä hetkellä eniten (vinkki: se ei ole punainen tai valkoinen). Jakso on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä vuosikumppanimme Viinitien kanssa.
Aperitivo 3 - Kian Aino-mummin lapsuudenmuistot
3. Helmikuuta 2023
Tervetuloa Aperitivolle! Aperitivot on minipodeja, vähän kuin kaverin ääniviestejä, jotka julkaistaan säännöllisen epäsäännöllisesti viikottaisen pitkän jakson lisäksi. Aperitivolla tehdään zoomauksia raaka-aineisiin, tekniikoihin ja sesonkeihin. Napataan teidät mukaan ”kentälle” eli rafloihin ja niiden keittiöihin, ruokakauppaan ja kaupungille. Välillä pääsette mukaan myös meidän keittiöihin kun kokataan lyhyitä reseptejä yhdessä. Cin-cin!
123. Q&A – ruokaohjelmia ja ravintolakriitikoita
30. Tammikuuta 2023
On toivotun Q&A-jakson aika, eli tunti täynnä vastauksia teidän kiperiin kysymyksiin. Kurkataan kulissien taakse ja kerrotaan mistä työpäivät koostuvat ja mitä tehdään kun ei häärätä keittiössä. Fiilistellään meidän molempien lempiruokaohjelmaa ja suunnitellaan ultimate foodie staycation Helsinkiin. Jaksossa vastataan ainakin seuraaviin kysymyksiin: miten Hesen paprikamajoneesi tehdään, poistuuko alkoholi ruoasta kypsennyksen aikana, miten Bella Kitcheniin pääsee, mikä viinietikka hoitaa kaikki hommat, mitä viedä tuparilahjaksi keittiöön, mikä on paras jauho frittaukseen ja miten kaurapuurosta saa parempaa. Kerrotaan myös mielipide siihen, saako rouhittua mustapippuria käyttää missään tilanteessa. Lopussa keskustellaan hetki ravintola-arvosteluista ja niitä tehtailevista kriitikoista.
Aperitivo 2 - Mic check autosta
25. Tammikuuta 2023
Tervetuloa Aperitivolle! Aperitivot on minipodeja, vähän kuin kaverin ääniviestejä, jotka julkaistaan säännöllisen epäsäännöllisesti viikottaisen pitkän jakson lisäksi. Aperitivolla tehdään zoomauksia raaka-aineisiin, tekniikoihin ja sesonkeihin. Napataan teidät mukaan ”kentälle” eli rafloihin ja niiden keittiöihin, ruokakauppaan ja kaupungille. Välillä pääsette mukaan myös meidän keittiöihin kun kokataan lyhyitä reseptejä yhdessä. Cin-cin!
Aperitivo 1 - Intro
24. Tammikuuta 2023
Tervetuloa meidän ekalle Aperitivolle! Aperitivot on minipodeja, vähän kuin kaverin ääniviestejä, jotka julkaistaan säännöllisen epäsäännöllisesti viikottaisen pitkän jakson lisäksi. Aperitivolla tehdään zoomauksia raaka-aineisiin, tekniikoihin ja sesonkeihin. Napataan teidät mukaan ”kentälle” eli rafloihin ja niiden keittiöihin, ruokakauppaan ja kaupungille. Välillä pääsette mukaan myös meidän keittiöihin kun kokataan lyhyitä reseptejä yhdessä. Cin-cin!
122. Italian cucina povera
23. Tammikuuta 2023
Luvassa syväsukellus italialaisen keittiön syntysijoille ja sen inspiroivaan cucina poveraan. Jaksossa uppoudutaan nonna-mielentilaan ja ammennetaan siitä inspistä nyt niin ajankohtaiseen tarkan markan kokkailuun. Keskustellaan cucina poveran rakennuspalikoista ja siitä miten vaatimattomista raaka-aineista taiotaan upeita aterioita myös suomalaisissa kotikeittiöissä. Tunnin aikana kerrataan nonnien perusoppeja, torjutaan ruokahävikkiä ja tietty fiilistellään Italiaa ja sen ruokakaupunkeja ja klassikkoannoksia. Jakso on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä uuden vuosikumppanimme Muttin kanssa. Jaetaan sen kunniaksi myös rutkasti säilyketomaattirakkautta ja kerrotaan vinkkejä kauppojen säilykeosastolla suunnistamiseen.
121. Arki 2.0
16. Tammikuuta 2023
Jakso täynnä arkivinkkejä - ja ennen kaikkea vertaistukea. Vuoden ekassa arkijaksossa listataan kiireviikkojen klassikot ja mietitään, miksi suunnitelmallisuus kokkailuissa on niin haastavaa. Jaetaan kasa ihania arkijälkkäreitä, inspiroidutaan somekollegoiden luottoresepteistä ja käydään läpi arjen nopein salaatti sekä parhaat purkit ja purnukat maustamaan edullisia raaka-aineita. Paljastetaan myös, miten ratkotaan meidän arjen potentiaaliset ruokariidat, miten otetaan taapero mukaan kokkailuihin ja mitä kaikkea pakastimen juuressekoituksesta voi tehdä. Ja puhutaan paljon siitä, miksi riittävän hyvä on juuri täydellinen.
120. Vuoden 2022 parhaat
9. Tammikuuta 2023
Vuoden 2022 nerokkain arkiresepti, rakkain ruokamuisto, helpottavin hankinta ja ihanin eines. Tämä jakso tarjoaa kaikki viime vuoden suosikit – curated by yours truly 👯‍♀️ Mikä keittiöoivallus on sujuvoittanut eniten arkea? Mikä ruoka sai Petran kiroilemaan ja mikä oli Kian mielestä kätevin TikTok hack? Missä kannattaa syödä Helsingissä ja sen ulkopuolella tänäkin vuonna? Tässä koosteessa pistetään viime vuosi pakettiin ja paljastetaan woltatuimmat annokset, parhaat pullat, kauppaostosten kestosuosikit, inspiroivimmat sometilit, repeatillä pyörivät kokkailubiisit, luottohuulipuna ja yli 70 muuta bellasuosikkia.
119. Uusi vuosi – vanhat bellat
4. Tammikuuta 2023
Vuoden 2023 ensimmäinen jakso on täynnä höpöttelyä ja hepulointia, kun Kia ja Petra pääsevät pitkästä aikaa yhdessä podimikkien äärelle. Luvassa on kasa kuulumisia, tämän hetken kuumimpia TikTok-trendejä ja ajankohtaisia ruokahimotuksia sekä uuden vuoden ruokatoiveita ja tavoitteita. Jaksossa ennustetaan budjettiystävällinen ruokatrendi, jaetaan inspiraatiota kaappi-invertaariiin, paljastetaan täydellisen munavoin salaisuus ja annetaan useampi kirjasuositus niin laihdutuskulttuurista kuin hyvästä arjestakin. Kuulumisten lomassa selvitetään, miten viime vuonna asetetut tavoitteet toteutuivat, kun Bellat kuuntelevat klippejä vuoden takaisesta jaksosta täynnä sekä hyviä että vähän huvittavia elämänoppeja ja konkreettisia uudenvuodenlupauksia.
118. Joulufiilistelyä
21. Joulukuuta 2022
Fiilistelyyn omistetussa podijaksossa kuullaan valtavasti vinkkejä joulutunnelman luomiseen ja kuullaan ihania tarinoita ja rakkaimpia perinteitä. Mikin äärelle pääsee Kian lisäksi etäyhteyden kautta flunssainen Petra sekä joukko ihania ystäviämme. Tarinoinnin aloittaa Teppo-bello, joka muistelee omia joulumuistojaan sekä kertoo hauskat tarinat cowboy- ja Ikea-joulupukeista. Sara Parikka kertoo omasta perhejoulustaan ja vinkkaa joululeffan, jonka äärellä koko perhe nauraa. Viola Minerva unelmoi Holiday-joulusta Englannin maaseudulla ja Ina Niiniketo kertoo idean perinteisen joulukinkun tilalle. Tara Junker jakaa joulucocktail-idiksen ja ruoan, josta kukaan ei taatusti ole kuullut ennen. Hanna Sumarilta kuullaan paljon kivoja vinkkejä niin stressittömään jouluun kun lahjoihin ja ruokiin. Eeva Kolulta saadaan taas viisauksia ja mieletön Veera Bianca jakaa ruokarauha-manifestin. Jakso sisältää mainoksen Kauniisti Kotimaiselle.
117. Ihanat joulumenut
12. Joulukuuta 2022
Vuoden 2022 jouluruokaspesiaali on täällä! Ja voidaan luvata, että se tarjoaa jotain uutta jokaiseen joulupöytään. Jaksossa päivitetään perinteitä ja ideoidaan erilaisia teemajouluja. Puhutaan lempijuustoista, täydellisestä piparipikeeristä ja helpoimmasta jouluaamiaisesta. Jaetaan monta erilaista unelmamenua ja inspislistat niin vegaanisiin pääruokiin kuin joulun jälkkäreihinkin. Heittäydytään myös ideoimaan täydellinen New York inspired joulu ja pohtimaan, miten joulustressin saa parhaiten vältettyä. Fiilistelyn lomassa jaetaan omat joulusuunnitelmat ja listataan kasa uusia ja vanhoja suosikkeja joulusarjoista ja -kirjoista (megamys-varoitus! 💌). Jakso on tehty kaupallisessa yhteistyössä vuosikumppanimme Valion kanssa.