Mitä syömme tulevaisuudessa ja kuinka ruokamme tuotetaan?
15. Joulukuuta 2022
Mitä syömme tulevaisuudessa ja kuinka ruokamme tuotetaan?
Yhä useampi ihminen näkee nälkää. Juuri nyt globaalia ruokakriisiä pahentaa Venäjän hyökkäys Ukrainaan. Taustalla on kuitenkin suurempia kehityskulkuja: ilmastonmuutoksen ja luonnon köyhtymisen takia koko ruuantuotantojärjestelmä on mietittävä uudelleen, pikaisesti. Miten ruokakriisi ratkaistaan? Mitä syömme tulevaisuudessa ja kuinka ruokamme tuotetaan?
Ruokajärjestelmän tulevaisuutta Tiedekulmassa pohtivat kestävien ruokajärjestelmien apulaisprofessori Hanna Tuomisto ja tutkijatohtori Kari Koppelmäki Helsingin yliopistosta sekä kehityspolitiikan neuvonantaja Sanna-Liisa Taivalmaa ulkoministeriöstä. Keskustelun juontaa Alma Onali.
Podcast on nauhoitettu Tiedekulmassa Tulevaisuuden ruoka -tapahtumassa 28.11.2022
Katso keskustelu videona: https://youtu.be/izH45eNGhG4
Tapahtuma on osa Tiedekulman Suunnanmuutos -ohjelmasarjaa:
https://www.helsinki.fi/fi/tiedekulma/ohjelma/ilmasto-ja-luonnon-monimuotoisuus/suunnanmuutos